Výlet snů do Anglie – soutěž v anglickém jazyce

Výlet snů do Anglie – soutěž v anglickém jazyce

Koncem měsíce března proběhla na naší škole další soutěž v anglickém jazyce. Ceny, o které žáci měli možnost zabojovat, byly tentokrát velmi lákavé. Na vítěze totiž čekaly brýle určené pro virtuální realitu. Využití virtuálních aplikací se stalo mezi žáky velmi populární, a tak soutěž přilákala i mnohé z dětí, kteří se běžně soutěží neúčastní. Vzhledem k atraktivní výhře bylo i zadání soutěže poměrně náročné. Účastníci měli za úkol sestavit vlastní plán výletu do Velké Británie. Formou prezentace pak své práce představili ostatním soutěžícím i porotě, složené z vyučujících anglického jazyka. Žáci prokázali, že umí výborně využívat internetových zdrojů. Mnozí ze soutěžících zpracovali detailní popis cesty i s možnostmi využití různých druhů dopravních prostředků. Vyhledali si prvotřídní anglické hotely, zohlednili ceny ubytování. Někteří zašli dokonce tak daleko, že si vybrali jednotlivá jídla z menu londýnských restaurací. Nechyběly však ani významné památky, které žáci zahrnuli do svých denních programů i s cenami vstupného.

Hodnotícím kritériem pro porotu byla jednak správnost použité angličtiny, kvalita prezentace, ale i podrobnost a kreativita ve zpracování soutěžní práce.

To vše se nejlépe podařilo zvládnout Monice Geprtové z 8.B, Václavu Sedláčkovi z 8.A a Sáře Korcové ze 7.B. Vítězům gratulujeme a přejeme, aby se jim jejich výlet snů podařilo zažít i v reálném životě.

Zdeňka Kulhajová