Zimní sportovní den

Čtvrtek 2. února, den zcela jiný než ostatní školní dny. Žáci nechali doma učebnice a místo nich si sbalili sportovní výbavu. Někteří nabalili lyžařské vybavení, jiní brusle a další zase pohodlné turistické boty. Mohli si totiž předem vybrat program, kterého se zúčastní.

Parta lyžařů vyrazila vstříc dobrodružství na Červenohorské sedlo, kde je čekalo několik kilometrů sjezdovek se spoustou sněhu. Byl všední den a návštěvnost skiareálu nebyla veliká. Poloprázdné sjezdovky, to je hotový ráj pro každého lyžaře. Na vrcholcích sjezdovek vál velmi svěží a ledový vítr, ale i přes to nikomu na tváři úsměv nezamrzl a všichni účastníci si lyžování náramně užili.

Skupina bruslařů vyrazila autobusem na zimní stadion do Šumperka. Bruslaři, ať už zdatní krasobruslaři, či ledoví nováčci, se proháněli po ledové ploše s nadšením po celou hodinu. A protože to byl sportovní den, tak se starší žáci vydali do Bludova po svých.

Žáci, kteří se nevydali na brusle či lyže, vyrazili s učiteli na pěší túru do kopečků kolem Bludova. Ačkoli počasí nebylo zpočátku slunečné, po čase nakonec pár slunečních paprsků všem skupinám zpříjemnilo tento den. Ale jak se říká, není špatného počasí, pouze špatného oblečení. A dobrá nálada a úsměv na tváři všechno ostatní napraví. Tak na dalším sportovním dnu: Sportu zdar!

Eliška Várošová