Vánoční jarmark

V úterý 12. prosince proběhl ve škole vánoční prodejní jarmark. Děti pod vedením vyučujících vyráběly vánoční dekorace, drobné dárky a ozdoby. Také zaměstnanci předvedli svůj výtvarný um a doma vyrobili spoustu zajímavých věcí. Drobnými výrobky přispěli i někteří rodiče a nebo i občané z Bludova.

Motivace byla velká. Hlavním cílem prodejního jarmarku bylo získat finanční prostředky na úhradu nákladů spojených se studiem a bydlením na speciálním pokoji (vhodným ke každodenní dialýze) na vysokoškolských kolejích pro naši bývalou žákyni Katku.

Před zahájením jarmarku se ve škole začaly hromadit krabice plné krásných vánočních drobností. Před školní jídelnou byly vytvořeny improvizované stánky a chvilku po půl čtvrté byl jarmark zahájen zpěvem vánočních koled v podání dětí naší školy. Některé výrobky byly vyprodány během krátké chvilky. Drobnosti, které se neprodaly hned v úterý, byly ve škole do konce týdne a téměř všechny našly své nové majitele.

Nakonec se vše sečetlo, zaměstnanci školy přihodili pár drobných, aby byla částka pěkně kulatá a na Katčin účet přistálo neuvěřitelných 30 000 Kč. Doufáme, že jí trochu ulehčí každodenní život.

Děkujeme všem, kteří se jarmarku zúčastnili. Ať už tím, že vyrobili vánoční drobnosti a nebo si zakoupili dárky pro radost.