Halloween aneb jak se děti učily bát

Přestože svátek Halloween nepatří mezi „českou klasiku“ a slaví jej především děti v anglicky mluvících zemích, i naše děti ho mají rády a vždy se na tento den moc těší. Halloween se tey i u nás na škole stává jedním z tradičních večerů, kdy mohou stráviz večer společně děti, rodiče a učitelé.

Ve čtvrtek 1. listopadu v 17:00 hodin jsme vpustili do útrob školy první statečné děti (a musíme říci, že i natěšené, protože první nedočkavci stepovali u vchodových dveří již o půl páté). U většiny z nich jsme si nebyli jisti, kdo se vlastně za maskou kostlivce, čarodějnice, ducha, či jiné bytosti, skrývá! Tak dokonalé a precizně vyrobené tyto masky byly.

Každé z dětí obdrželo při vstupu lísteček se stanovišti a bylo podmínkou, že musí všechny

projít a splnit připravené úkoly. O ty se postaraly starší děti naší školy – různorodost nechyběla! Byly připraveny hlavolamy, ochutnávky, úkoly zaměřené na zostření smyslů, či na koncentraci pozornosti, a mnoho dalších . Snad největší ohlas (zpětná vazba od dětí) letošního halloweenského večera měla „strašidelná ulička“. Děti s baterkou v ruce procházely přízemím nové budovy naší školy a cestou se setkávaly s duchy a strašidly. Občas na ně někdo „vybafl“ či „houkl“. Nutno dodat, že bylo potřeba hodně odvahy a kuráže! Přesto statečnost zvítězila a i ti bojácnější z nich se nakonec do „strašidelné uličky“ vydaly. Když měly svůj lísteček plný podpisů a razítek ze splněných stanovišť, přišly si pro odměnu v podobě balíčku se sladkostmi a mohly si jít zatancovat na minidiskotéku, která byla pořádána v prostorách jídelny.

V průběhu celého večera bylo také postaráno o naše spokojená bříška. Za to děkujeme paním kuchařkám, které připravily dobroty jako: bramboráky, langoše, zákusky, hranolky a další pochoutky. Pokud si někdo nevybral z nabídky kuchyně, mohl se občerstvit u stánku, kde byly k dispozici různé druhy pitiva – nealko nápoje, káva, džus, ale také sladkosti či slané pochutiny.

V 19 hodin byla akce úspěšně zakončena a děti se mohly společnčně s rodiči vydat do svých domovů.

Těšíme se opět za rok na další halloweenský večer!

Mgr. Kateřina Verebelyová