Virtuální realita ve vzdělávání

Co říkáte na procházku po egyptských pyramidách? Možná Vás více láká objevování vesmíru, či si chcete prohlédnout vrak legendárního Titaniku? S virtuální realitou se tyto sny stávají skutečností.

Jelikož školy vždy patřily mezi průkopníky nových technologií, učily děti jak zacházet s počítači a jak se vyznat v prostředí internetu, nezůstávají pozadu ani ve využití virtuální reality.

Naše škola pořídila pro své žáky sety nejmodernějších virtuálních brýlí firmy Oculus a v současné době učitelé procházejí školením, díky kterému se naučí brýle efektivně využívat během výuky. Pomocníkem jim při tom bude mnoho aplikací zaměřených přímo na vzdělávání.

Virtuální realita tak dětem umožní detailně poznat a rozebrat lidské tělo do nejmenší buňky, vydají se objevovat podmořské živočichy do hlubin oceánu, procestují nejkrásnější místa naší země, zblízka se podívají, jak funguje spalovací motor a nebo nahlédnou přímo na bojiště druhé světové války.

Pozadu nezůstávají ani cizí jazyky. Žáci si mohou vybrat různá prostředí a životní situace a dle zvolené úrovně svých znalostí procvičují komunikaci ve virtuálním prostoru, který dokáže zaznamenat jejich mluvený projev a adekvátně na něj zareagovat.

Věříme, že učení plné nových zážitků, které virtuální realita nabízí, je velmi efektivní a moc se těšíme na první pozitivní ohlasy našich žáků.