Moravský zvoneček

V polovině března proběhlo v Šumperku „Na Komíně“ okresní kolo pěvecké soutěže Moravský zvoneček. Za naši školu bylo vybráno osm děvčat, z nichž si každá musela připravit dvě písničky v hanáckém nářečí a capella. Na soutěž jela děvčata ze čtvrtého, pátého a sedmého ročníku a na pódiu od nich zazněly např. písně: Měla sem milyho kominára, V bóslavické hospodě, Staral se chudé s chudó, Moja matka decke říká, Vdéte mě matičko a další.

Pro některá děvčata to byla vůbec první zkušenost s tímto typem soutěže. Přestože nervozita z obecenstva i poroty byla veliká, podařilo se polovině děvčat získat ocenění a dvěma dokonce postup do krajského kola!

Za skvělou reprezentaci školy děkujeme Veronice Sündermannové (IV. tř.), Zuzaně Ottové (IV. tř.), Táně Hájkové (V. B), Adéle Lümelové (V. B), Šárce Šubrtové (V. B), Haně Sedláčkové (V. B), Nikole Šubrtové (VII. A) a Lucii Kulilové (VII .A). Zároveň gratulujeme Adéle Lümelové a Nikole Šubrtové k postupu do krajského kola. Velké poděkování patří paní učitelce Ivetě Truxové za výběr písní a skvělou přípravu děvčat pro soutěž.

Hana Tomanová