Dopravní výchova

DOPRAVNÍ VÝCHOVA

V tomto školním roce se žáci 4. a 5. ročníku věnovali v hodinách přírodovědy také dopravní výchově. Při výuce se zaměřili především na bezpečnost a chování v silničním provozu, poznávali dopravní značky a řešili dopravní situace. Od února do dubna měli také možnost dvakrát vycestovat do Zábřeha, kde při ZŠ a DDM Krasohled Zábřeh navštívili dopravní hřiště. Tam je čekala teoretická i praktická odborná výuka pod vedením zkušených lektorů, která zahrnovala všechna důležitá témata bezpečného pohybu dítěte v silničním provozu. Hlavní pozornost byla zaměřena na zásady bezpečné jízdy na kole, jeho správné vybavení a kontrolu. Instruktoři připomněli dětem, aby si před jízdou vždy správně nasadily cyklistickou přilbu.

Po výcviku na děti čekala zkouška, po jejímž úspěšném absolvování mohly získat průkaz mladého cyklisty. Zkouška se skládala ze dvou částí – testů a praktických jízd. Všichni se opravdu moc snažili a také většina si s sebou domů průkaz odnesla.

Teplé počasí a nadcházející prázdniny lákají k projížďkám na kole, koloběžce, kolečkových bruslích nebo skateboardu. Všem přeji bezpečnou, bezstarostnou jízdu a mnoho šťastných najetých kilometrů.

Blanka Pavelková