Ohlédnutí za oslavami výročí školy

V sobotu 17. června škola oslavila 115. výročí svého založení. Již od pátku byly zájemcům zpřístupněny obě školní budovy, kde měli možnost nahlédnout do výuky. V sobotu byly pro návštěvníky navíc připraveny ukázky zajímavých nových trendů ve výuce a výstava fotografií a historických školních pomůcek. Rodiče, bývalí žáci a učitelé si tak vyzkoušeli atraktivní prostředí virtuální reality, nahlédli do hodiny, při níž žáci využívali tablety, nakoukli do světa robotiky, pobavili se při hře na boomwhrackers, dokonce si i zasportovali v tělocvičně s gymbally. Po slavnostním obědě následoval program žáků základní i mateřské školy. Zvoleným tématem celých oslav byly „Země světa“, a tak se všechna vystoupení nesla v cestovatelském duchu.

Děti svá představení pilně trénovaly, vyráběly kulisy a podílely se také velkým dílem na výzdobě školy a přilehlého hasičského areálu, kde se oslavy konaly. Za jejich zdařilá vystoupení je publikum vždy odměnilo nadšeným potleskem. Celým odpolednem diváky provázela dvojice žáků devátého ročníku: Jakub Hájek a Samuel Franczyk, kteří diváky mezi jednotlivými vystoupeními velmi zdařile informovali o zemích, které žáci svým vystoupením reprezentovali a také vtipně jednotlivá představení glosovali. V závěru ani letos nechybělo společné pěvecké vystoupení pedagogických pracovníků školy. Kromě pestrého programu na hlavním pódiu byl pro příchozí připraven i doprovodný program v podobě dvou skákacích hradů, lukostřelnice, prezentace včelařského kroužku či vystoupení šermířského spolku Páni z Bludova. Po celou dobu akce měli návštěvníci možnost využít občerstvení přímo v hasičském areálu, nebo ochutnat speciality české kuchyně, které pro ně s láskou připravily kuchařky školní jídelny. K tanci i poslechu zahrála kapela The Reason, která se u bludovských občanů těší velké oblibě. Zakončení oslav nezapomenutelnou ohňovou show, v podání Šermířského spolku Šumperk a především pana učitele Ondry Drtila, bylo už jen pomyslnou třešničkou na dortu.

Základní škola by tímto ráda poděkovala všem, kteří se na přípravách podíleli bez nároku na finanční odměnu. Především děkujeme za spolupráci Mateřské škole Bludov, Léčebným lázním Bludov, Pánům z Bludova, Šermířskému spolku Šumperk, pánům Martinu Jaškovi a Ondřeji Tomanovi, paní Pavle Juřinové a slečně Sládkové.

Fotodokumentace bude zveřejněna později.