Co se v noci děje ve škole?

My ze III. A jsme se rozhodli, že to zjistíme. Naše třída nejprve prošla velkými změnami, vytvořili jsme si všemožné tajné úkryty a pak v nich provizorně bydleli. Abychom měli na tuto vzrušující noc dostatek energie, museli jsme se pořádně posilnit. A co by bylo lepšího než pizza? Při večeři nám Alenka ještě zahrála na klavír a navodila nám příjemnou atmosféru. Poté nás čekaly hry a soutěže. V testu oblíbenosti zvítězila tradiční hra na schovávanou. Paní asistentka nám darovala nafukovací čelenky, které byly jako stvořené pro naši diskotékovou party. I když se celá škola při našem tanci otřásala, vydržela! Světelné náramky, které nám přinesly Lenička a Terezka, vytvořily úžasnou atmosféru a tmavé chodby proměnily v neuvěřitelnou světelnou show.
Někteří méně odvážní se začali trochu bát, protože tušili, že přijde něco neobyčejného. Na školní zahradě na nás čekala stezka odvahy, kterou střežili duchové. Každý, kdo chtěl dokázat, že je opravdu odvážný, se musel podepsat u všech bílých strážců stezky a projít celou cestu kolem hřbitovní zdi až k tajemné lebce pod stromem. Nakonec všech 17 statečných úspěšně dokončilo celou stezku!
Po dobrodružství přišel čas na odpočinek. My dospělí jsme si představovali, že se půjdeme umýt, vyčistíme si zuby, poslechneme si pohádku a půjdeme spát. Ale dopadlo to trošku jinak. Děti si ještě dlouhou dobu povídaly, smály se a dokonce došlo i na nějaké ty pamlsky pod peřinou.
Ranní rozcvička s rosou na našich bosých nohách byla trochu studená, ale to nám nevadilo. Byli jsme tak unavení, že nás stejně nic neprobudilo. Rozhodně jsme si všichni přespávačku pořádně užili!

Iveta Stavělová Šejnohová