Výlet do zábavního centra Krokodýlek a návštěva muzea

V pátek 7. června si žáci V. B jeli vybrat svou zaslouženou odměnu, kterou pro ně vyhrál Lukáš Holinka v soutěži „Jak se narodil Krokodýlek“.

Ráno jsme vlakem vyrazili do Olomouce a přepravili se městskou hromadnou dopravou k herně. V devět hodin nás s úsměvem přivítala obsluha a děti mohly začít prozkoumávat hrací prvky a zákoutí. Vyzkoušeli si trampolínu, zastříleli si ze vzduchových děl, zahráli fotbálek nebo navštívili kostlivce v jeskyni. Nejvíce využívanou atrakcí byly lodičky, kam se děti vždy přišly vydýchat, zchladit a načerpat energii k dalšímu dovádění. Čas vyhrazený pro nás se nachýlil ke konci a ve dvanáct hodin jsme opouštěli hrací plochu, i když se nám vůbec nechtělo. Naobědvali jsme se a vydali vstříc novému dobrodružství.

Čekala nás návštěva vlastivědného muzea s expozicí „Giganti doby ledové 2“. Dozvěděli jsme se, koho bychom se bát měli a koho zase ne, zjistili jsme, v jaké části světa zvířata žila a také nám naše průvodkyně odpovídala na všetečné otázky. Je až neuvěřitelné, jak obrovská zvířata v době ledové žila a shodli jsme se, že bychom tam nechtěli být ani na chvíli.

Na zpáteční cestě k nádraží jsme se ještě zastavili na výbornou zmrzlinu a celý den tak zakončili sladkou tečkou.

Kateřina Holzmannová